Terrarium VS tubs?

For folk som har et litt større antall dyr er tubs (eller plastbokser på Norsk) ofte brukt. Vi skal se litt på fordeler og ulemper med terrarium VS tubs.

 

Terrarium av glass.

Terrarium av glass har en klar fordel ved det at det ser bra ut. Man kan pynte med ekte eller falske planter, ha flotte huler og en pen vannskål. Problemet med glassterrarium er ofte at man sliter med å holde rett temperatur og luftfuktighet. Terrarium har ofte store luftegitter i topp, som gjør at all varmen og luftfuktigheten forsvinner.

 

Terrarium av tre.

Terrarium av tre, enten det er kjøpt eller selvbygget, holder gjerne bedre på varme og luftfuktighet enn et terrarium av glass på grunn av at ikke store deler av toppen er av netting.
Det er også bra at bare en av sidene (fronten) er gjennomsiktig. Det gjør at dyret føler seg mer trygg. Problemene med terrarium av tre er at det kan bli fuktskadet. Enten på grunn av luftfuktigheten, eller av urinen til slangen. Et annet problem er at man ikke kan legge varmematten under terrariumet slik man gjør med terrarium av glass. Så da må man bruke varmelampe (Som dreper luftfuktigheten), eller radiant heat panel.

 

Terrarium av plast.

Dette er det beste alternativet om man skal ha et terrarium som viser frem dyret og innredningen. De holder godt på varmen og luftfuktigheten, de blir ikke fuktskadet, og de ser bra ut. Man kan bruke varmematte under (Spørs litt på plasttykkelsen), eller radiant heat panel.

 

Tubs.

Tubs er for det første perfekt om man har litt flere slanger. Tubs holder også veldig godt på varme og luftfuktighet. Man har som regel varmematte i bakkant som tubsene sklir over når man drar de ut, den varmematten er som regel nok til å ha perfekt temperatur på den varme og den kalde siden (Litt alt etter hvilken romtemperatur man har).
Tubs ser ikke så fint ut, men om man har litt flere dyr, og ikke har dyr på utstilling for alle man kjenner er det det beste valget.

 

Akvarium skal ikke brukes til slanger!