Hvordan sette opp plastboks

Om man kjøper en ung kongepyton er det ikke anbefalt å ha den i et stort terrarium. Rådet man ofte får er at man kan bruke en plastboks til slangen blir større. Men jeg ser mange som lurer på hvordan man går frem for å lage en slik plastboks til et hjem for en kongepyton.

 

En liten plastboks er bedre enn et stort terrarium.

Siden det er så mange som spør om dette, fant jeg fram en plastboks, en gammel termostat og varmematte for å vise hvor enkelt det er.

Her er en plastboks fra Clas Ohlson (Link). Den er 39x29x12.5 (LxBxH). Til en slange på noen mnd er dette passelig. Her kan den bo til den er 3-400 gram.

Legg merke til luftehullene! De er laget med en loddebolt, men man kan også bruke bor.

 

Varmematten legger man på undersiden av plastboksen slik at den dekker ca 1/3 av bunnen. Jeg liker å ha en avis under varmematten og plastboksen.

 

Man må alltid bruke termostat til varmematten!

 

Tape sensoren til termostaten fast i varmematten.

Her har jeg brukt tørkepapir som bunnsubstrat, men du kan gjerne bruke spon om du vil.
En vannskål og en hule holder som innredning! Du kan gjerne bruke 2 huler, men jeg har funnet at i en plastboks som står for seg selv funker det veldig fint med bare 1 hule. Plastboksen i seg selv gir trygghet.

 

For å finne rett temperatur på termostaten må du måle deg frem. Bruk en IR temperaturpistol og mål temperaturen inni hulen og ellers på den siden der varmematten er. Siden sensoren ligger rett på varmematten må man gjerne ha noen grader høyere innstilling for å treffe på rett temperatur på den varme siden i plastboksen.